עובדה מספר 1: מדינת ישראל אינה מדינה קפיטליסטית
כדי להיות קפיטליסטית, על המדינה לאפשר חופש מוחלט בחיי הפרט. התפקיד היחידי של מדינה קפיטליסטית מתוקנת הוא להוציא את אלמנט האלימות מחיי הפרט. המדינה אמורה להפעיל שלוש פונקציות בלבד: צבא, כדי להגן על אזרחיה מאלימות מבחוץ; משטרה, כדי להגן על אזרחיה מאלימות מבפנים; בתי משפט, כדי לפתור סכסוכים בין אזרחי המדינה. כל צעד שמדינה עושה מעבר לכך, מרחיק אותה מקפיטליזם ומקרב לסוציאליזם ודיקטטורת הרוב.
עובדה מספר 2: כל עוד אנשים רוצים לקבל משכורת, אין דבר כזה “חינם”
אין שירות שהמדינה מספקת שהוא “חינם”. כאשר אתה מסתכל בתלוש השכר שלך יש שם שורה שנקראת “מס הכנסה”. מס הכנסה זה התשלום שלך עבור כל השירותים שהמדינה מספקת לך “בחינם”. אין דבר כזה “חוק חינוך חובה חינם”. יש “חוק חינוך חובה ששילמת עליו דרך מס הכנסה”. אין דבר כזה “שירות רפואי חינם”. כאשר אתה נפגע, חס וחלילה, בהפגנה אלימה תוך כדי ניפוץ שמשות בנקים, אתה מפונה למיון ומטפלים בך “בחינם”. על השירות זה כבר שילמת מראש – אם תסתכל בתלוש המשכורת שלך, יש שם סעיף של “ביטוח בריאות”. כן, כבר שילמת על זה.
עובדה מספר 3: ההבדל בין מדינה קפיטליסטית לסוציאליסטית הוא רמת החופש
אחד ההבדלים בין מדינה קפיטליסטית לבין מדינה סוציאליסטית הוא שבמדינה קפיטליסטית אתה יכול לבחור למי לשלם מס הכנסה וביטוח בריאות. אתה לא מרוצה משירות הבריאות שחברה א’ מספקת לך? אין בעיה, תעבור לספקית ביטוח בריאות אחרת – בדיוק כמו שתעשה היום עם חברת סלולר. במדינה סוציאליסטית כמו ישראל, אין לך אפשרות לבחור למי לשלם ביטוח בריאות – התשלום תמיד הולך למדינה. מדינה מספקת שירות גרוע? נדפקת. אין תחרות בין מדינה לחברות פרטיות. אם הייתה כזאת, המדינה הייתה מפסידה כי מנכ”ל חברה שרוצה שהחברה שלו תהיה רווחית ישאף לספק שירות טוב יותר וזול יותר, בניגוד לפקיד ממשלתי שרק רוצה לקבל משכורת בסוף כל חודש. הדוגמא הכי טובה לכך היא בזק והוט. כל עוד בזק הייתה ממשלתית ולא היה ניתן להתחרות בה, החברה סיפקה שירות גרוע והיית צריך לחכות חודשים להתקנת קו טלפון. ברגע שהחברה הופרטה והוט נכנסה לתחרות – שירות של שתי החברות הלך והשתפר.
עובדה מספר 4: ככל שהצלחת גדולה יותר, ככה יותר מקורבים אוכלים ממנה
כל עוד הממשלה תחזיק בתקציבים כל כך גבוהים, תמיד יהיו מקורבים שיקבלו הטבות ותמיד יהיו טייקונים שיבטיחו לפקיד כזה או אחר תפקיד בתמורה להטבות. את התופעה הזאת אי אפשר למגר – כל עוד יש אנשים עם כסף ואנשים עם כוח, האינטרסים שלהם יפגשו. הדרך היחידה למנוע זאת היא להוציא מהמדינה כמה שיותר פונקציות ולהעביר אותן לשוק הפרטי. בשוק הפרטי לא יועברו כספים “סתם ככה” לישיבות ולא יהיה דבר כזה “חוק ההסדרים”. זה שאני נגד חינוך שמסופק על ידי המדינה, לא אומר שאני נגד חינוך. עובדה: מדינה לא מספקת שירות סלולרי, ועדיין לכל אזרח ישראל יש טלפון סלולרי – ובזול.